Poepen bij de buren?

Maandag 27-03-2017  lag een brief van het stadsdeel op de mat, gericht aan de bewoners van de vijf straten in Tuinwijck, met de mededeling dat er door buurtbewoners de laatste tijd veel wordt geklaagd over hondenpoep in onze buurt. In de brief worden nogmaals de regels voor hondenbezitters duidelijk onder de aandacht gebracht.

door Ellen Schneider

Heel goed dat de gemeente adequaat reageert op deze klachten, want hondenpoep is en blijft immers een van de grote ergernissen van de argeloze wandelaar. Wij vragen ons echter af of deze brief wel op de juiste plek terecht is gekomen. Een snelle inventarisatie laat zien dat de honden in onze buurt op twee handen geteld kunnen worden , hun aantal al jaren min of meer gelijk en nog nooit eerder heeft hun aanwezigheid tot klachten geleid.

Wij denken dan ook dat de oorzaak van het probleem elders moet worden gezocht – buiten de grenzen van Tuinwijck dus!

Sinds de oplevering van Oostpoort en de toenemende verstening van de overige ons omringende buurten zien wij steeds vaker voor ons onbekende Amsterdammers dagelijks met hun hond door onze buurt lopen. Logisch, want elke hond heeft recht op een stukje groen om even lekker te kunnen rennen en in Tuinwijck is daar gelukkig nog alle ruimte voor. Dat deze dieren in dit groen ook hun behoeften doen is een logisch gevolg.

Dat de eigenaren de poep van hun trouwe viervoeter niet netjes opruimen is echter níet logisch en dat wij, bewoners van Tuinwijck, hier vervolgens op worden aangesproken al helemaal, niet!

Wij willen daarom als vereniging een enquête houden onder de mensen die hun hond in Tuinwijck uitlaten en vragen waar zij wonen, uiteraard anoniem en alleen op postcode. Wij hopen dat met de uitkomst van deze enquête de klachten bij de juiste personen neergelegd kunnen worden en het hondenpoepprobleem kan worden opgelost. Wij nemen aan dat hiervoor geen vergunning nodig is.

De uitkomst van deze enquête willen we uiteraard graag delen met de verantwoordelijke persoon binnen het stadsdeel.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Tuinwijck

2 reacties op “Poepen bij de buren?

  1. Ilona zegt:

    Heb nog geen acht gehad, mensen uit tuinwijck laten hun hond bij het taluud
    Uit! Ons stukje groen voor de honden!
    Meer last van de katten die overal ……..

  2. Len Immel zegt:

    De eigenaars van katten hoor je nooit, die zitten wel in onze tuinen, en doen hun behoefte in onze tuinen. Hun kattenbak binnen blijft schoon. Kattenbaasjes, denk ook eens na erover. Ik ben gek op tuinieren, maar niet op tuinieren in kattenuitwerpselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *