Onze buurt te bemesten!

MEST!

Hoewel het weer het op dit moment behoorlijk laat afweten, kunnen we er niet omheen: we zijn in de lente. Het gras en alle bloemen en planten staan op het punt om Tuinwijck weer te veranderen in een explosie van geur en kleur, wat een feest is voor de bijen én voor alle tuiniers, tuingenieters en voorbijgangers in onze buurt.

Dit is dus hét moment om de natuur een handje te helpen en de bodem en de gewassen  in de buurt van nieuwe voedingsstoffen te voorzien, kortom: het is weer mest-tijd!

De natuur wordt in onze snel verstenende stad steeds schaarser en dus steeds belangrijker, ook in Tuinwijck. Wij moeten de rijkdom aan groen die we hebben daarom koesteren en een jaarlijkse mestbeurt hoort daar bij.

De Vereniging Tuinwijck werkt dit jaar graag mee aan de zo noodzakelijke  – en door de gemeente gewenste – vergroening en stelt voor om met z’n allen de buurt tijdelijk te veranderen in een dorp met oerhollandse plattelandsgeur.

Om dit te kunnen bereiken hebben we voor alle tuin- en balkontuiniers in Tuinwijck een gratis emmer Tuinmest klaar staan. Ook zijn er mensen nodig die boomtuinen en grasvelden willen bemesten.

Aanmelden vooraf via info@tuinwijcker.nl of gewoon even aanbellen of er iemand is.

Mestpunt: Dorte Holse, Van der Vijverstraat 1. Wel even een eigen emmer meenemen!

 

Deze actie is een initiatief van Vereniging Tuinwijck.

Kosten : € 214,31

100% gesponsord door SCANamsterdam. 

Status : afgerond

Een reactie op “Onze buurt te bemesten!

  1. Ellen Schneider zegt:

    Mestgeur maakt Tuinwijck extra groen, dus ik morgenavond ook mijn emmertje even vullen Dorte!
    Tip: lupine houdt dus níet van mest!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *