Grastegels

Grastegels in Tuinwijck?

door Frank van Groen

Kan ons groene Tuinwijck nog groener en duurzamer? Ja, dat kan. En de vereniging Tuincijk wil zich daarvoor inzetten. Eén van de projecten die we op het oog hebben voor een mooier en duurzamer Tuinwijck is de vervanging van de bestrating op de parkeervakken in onze wijk door grastegels.

Wat zijn grastegels

Grastegels zijn betonnen of kunststof tegels met daartussen grote perforaties en dus ruimte voor grond. Het met grastegels bestraatte oppervlak is verhard en kan door verkeer zonder enig nadeel gebruikt worden. Grastegels worden vaak ingezet op parkeerterreinen.

Waarom grastegels

Een groot voordeel boven traditionele bestrating is dat regenwater makkelijker in de bodem kan doordringen. Hierdoor wordt het riool minder belast.

Afhankelijk van de parkeerintensiteit op een bepaald stukje parkeervak kunnen in het aarden gedeelte van de grastegels wilde planten groeien. Hierdoor zal het met grastegels bestraatte oppervlak een groener aanzien krijgen. De plantjes zelf en hun zaden kunnen weer dienen als voedsel voor tal van dieren, waaronder vogels. Grastegels zijn dus ook goed voor de biodiversiteit in de stad.

Grastegels in Tuinwijck

In Tuinwijck zijn parkeervakken aanwezig die meer of minder intensief worden gebruikt. Door de bestrating te vervangen door grastegels kan het groene karakter van ons geliefde wijkje nog eens versterkt worden.

4 reacties op “Grastegels

  1. ilona zegt:

    Persoonlijk vind ik die tegels niet leuk, ben zelf meer een voorstander voor bakken met planten zoals oostpoort. Misschien een mooie stenen bij het glijbaantje.

  2. Pingback: Grastegels in Tuinwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *